הסכם ממון

https://image.freepik.com/free-photo/close-up-hand-holding-pen-sign-contract-document_10541-1024.jpg

מה זה הסכם ממון?

הסכם ממון הוא חוזה בין בני זוג, המבקשים לעגן בצורה מסודרת, את הפן הכספי ביחסיהם ונושאים רבים אחרים הקשורים לניהול החיים המשותפים כגון: משמורת ילדים, חינוך הילדים, מזונות וכיו"ב. למעשה, כל עניין הנוגע לחיי הזוגיות, אשר עלול ליצור בשלב כזה או אחר, מחלוקת בין הצדדים, יכול להיכנס לתוך הסכם הממון. בנוסף, החוזה קובע את אופן חלוקת הרכוש בין בני הזוג במקרה של פרידה ומביא לוודאות משפטית, אשר תורמת לחיי זוגיות בריאים, ללא חששות מאינטרסים כלכליים.

סוגי הסכמי ממון

הסכמי ממון שנחתמים לפני נישואין או זוגיות מוכרת בחוק
הסכמים אלו צופים פני עתיד ומסדירים בעיקר את נושאי הרכוש והזכויות במקרה של פרידה בין בני הזוג, הסכמים אלו נעשים בהנחה של תחילת חיים משותפים וצבירת רכוש משותף. הסכמים אלו מחויבים באישור בית משפט לענייני משפחה.

הסכמי ממון לאחר נישואין
הסכמים אלו נעשים בין בני זוג נשואים או לאחר הכרה בזוגיות חוקית. גם הסכמים אלו נחתמים תוך צפייה לעתיד של חיים משותפים כאשר פרידה או גירושין אינם על הפרק.

הסכמי גירושין או פירוד
הסכמים אלו אשר נחתמים בסוף נישואים או זוגיות כאשר הפרידה בין בעל ואישה או בני הזוג היא מציאות קיימת ואין הנחה של המשך חיים משותפים בין הצדדים.

הסכם ממון בין ידועים בציבור - הסכם חיים משותפים

הסכם ממון בין בני זוג שאינם נשואים - בשנים האחרונות זוגות רבים מקיימים בניהם מערכת זוגית משפחתית ללא נישואין, ומעדיפים להישאר בסטאטוס משפחתי של ידועים בציבור. לסטאטוס זה של קיום חיים משותפים ללא נישואין, ניתנו שמות לא רשמיים כ"משפחה מודרנית" ואחרים, כאשר בהתבססות מערכת היחסים, זוגות אלו מעוניינים להסדיר את הזכויות והחובות במערכת היחסים, חלוקת הרכוש במקרה פרידה, כמו גם לקבל זכויות והכרה מן הממסד או להגן על רכוש או דירה אותה צברו טרם מערכת היחסים הזוגית, יכולים לחתום על הסכם ממון בין ידועים בציבור (המכונה גם הסכם חיים משותפים) .
בני זוג מאותו מין המוגדרים חד-מיניים, או בני זוג המעדיפים לא להינשא כדי לשמור על זכויות סוציאליות מסיבות שונות (כגון: אלמן או אלמנה), יכולים לפנות לעו"ד הסכם ממון שינהל מו"מ קצר בין הצדדים וינסח עבורם הסכם בין ידועים בציבור.
סיבות נוספות לחתימה על הסכם ממון בין ידועים בציבור, נפוצה בין בני זוג שאינם מעוניינים להינשא בשנית לאחר גירושין מנישואים בפרק ב' וצברו רכוש או חובות ותשלומי מזונות בנישואין הקודמים ומעוניינים בהפרדת רכוש. גם זוגות שאינם מעוניינים להינשא באמצעות הממסד הדתי מסיבה מצפונית נכנסים להגדרה החוקית של ידועים בציבור ונדרשים לחתום על הסכם.

אישור הסכם ממון וסמכותו של בית המשפט במהלך

תפקידו של בית המשפט בהליך אישור הסכם ממון אינו פאסיבי, על בית המשפט החובה לוודא כי הצדדים מבינים את משמעותו ותוצאותיו של ההסכם ולוודא כי ההסכם נערך ללא כפיה ומתוך רצון חופשי של הצדדים. עו"ד הסכם ממון, ינסח חוזה שעומד בדרישות בית המשפט לאישור הסכם הממון וידאג להסביר לצדדים את משמעות ההסכם וההשלכות שלו. עורך הדין ינסח הסכם ממון שצופה פני עתיד ויעמוד במבחן בית המשפט גם אם אחד מבני הזוג יערער על תקפותו בעתיד.
עם זאת, לבית המשפט אין סמכות להתערב בהסדרים הרכושיים שנקבעו בהסכם מתוך כוונה לשנותו או להשיג איזון רכושי שונה ממה שהצדדים הסכימו מרצונם החופשי.

מעוניינים בפגישת ייעוץ?

השאירו פרטים, ונחזור אליכם בשעות הקרובות.

מבטיחים לשלוח רק עדכונים ולא לעשות שימוש אחר ראה מדניות פרטיות